Honger-is-de-beste-saus-stoofpot
Ingrediënten voor 3 personen:
Bak het vlees en de varkensspekjes bruin met wat olie of boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Snijd ondertussen de groente klein. Wanneer het vlees bruin is kun je het water, de wijn en de honing toevoegen. Duw met een pook de blokken hout aan de kant zodat het vuur minder groot wordt. Voeg de groente en de kruiden toe aan de stoofpot. Laat de pan nog minimaal een uur zacht borrelen. Als de stoofpot klaar is kun je de maaltijd serveren met brood om in de saus te dopen. Vergeet niet de takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes uit de kommen te halen. |
Mittelalterfest in Goch
Dit gerecht hebben we gemaakt tijdens het evenement in Goch in Duitsland. Oorspronkelijk zouden we die avond het recept voor de konijnenbouten bereiden. Onze konijnenbouten lagen echter op dat moment nog in onze vriezer in Nederland. Gelukkig mag je bij dit evenement naar hartenlust ingrediënten uit een geïmproviseerd winkeltje gratis uitkiezen. Zo dus ook het heerlijke vlees. We zijn er alleen nog niet over uit van welk dier dit vlees kwam; we twijfelen tussen rund en zwijn. Zoals de foto laat zien was het laat en donker toen we uiteindelijk gingen eten. We konden zonder het kaarslicht niet zien wat we aten maar het was erg lekker! |